fbpx

Pentru promovarea folclorului național. Artistul de muzică populară Nicolae Glib a fost distins cu titlul onorific „Om Emerit”

Artistul de muzică populară Nicolae Glib a fot premiat cu titlul onorific „Om Emerit”. Potrivit decretului, care urmează să fie publicat mâine în Monitorul Oficial, distincţia i-a fost acordată în semn de apreciere a meritelor deosebite în dezvoltarea artei muzicale, pentru succese marcante în activitatea de creație și contribuție esențială la promovarea tezaurului folcloric național.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

De-a lungul carierei sale, Nicolae Glib a înregistrat mai multe piese, cele mai cunoscute fiind „Moldovean ca mine nu-i”, „Băsmăluța” și „Dragă mi-i vara la oi”. De asemenea, artistul a fost solist al orchestrelor de muzică „Mugurel”, „Folclor”, „Busuioc moldovenesc”, „Lăutarii”, precum şi al Orchestrei Ansamblului de dansuri populare „Joc”, transmite moldpres.md.

Pentru prestația deosebită în domeniul muzicii populare și excelență de-a lungul carierei muzicale, în 2016, lui Nicolae Glib i-a fost acordat Premiul Național în domeniul culturii.

Autoare: Alina Cazacu, stagiară

Articole asemănătoare

Back to top button