fbpx

O moldoveancă a fost angajată la ONU. Ce funcție deține

Reprezentant Permanent al Republicii Moldova pe lângă Oficiul ONU și alte organizații internaționale cu sediul la Geneva, Tatiana Molcean, este noua secretară executivă a Comisiei Economice pentru Europa (CEE) a Organizației Națiunilor Unite (ONU). Informația a fost confirmată în seara zilei de 26 iulie de către purtătorul de cuvânt al secretarului general al ONU Stéphane Dujarric.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Reprezentantul secretarului general al ONU a precizat că acesta a numit-o în funcție pe Tatiana Molcean astăzi. Molcean o va succeda pe Olga Algayerova, care a deținut funcția de secretar executiv a Comisiei Economice pentru Europa a ONU timp de 6 ani, scrie newsmaker.md.

„Domnișoara Molcean aduce în această poziție douăzeci de ani de experiență în sectorul public, cu o vastă experiență în cooperare internațională și dezvoltare”, a spus Stephane Dujarric.

Vestea numirii Tatianei Molcean în funcția de secretară executivă a Comisiei Economice pentru Europa a ONU a fost salutată de purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Chișinău, Daniel Vodă.

„O veste excelentă pentru Republica Moldova și o recunoaștere indubitabilă a profesionalismului oamenilor noștri! Felicitări, Tatiana și mult spor în noua misiune!”, a scris acesta pe o rețea de socializare.

Articole asemănătoare

Back to top button