fbpx

Nu vom avea puncte mobile de vânzare a medicamentelor! Curtea Constituțională a anulat legile modificate privind activitatea farmaceutică

Curtea Constituțională (CC) a decis că legile privind activitatea farmaceutică, votate în ședința nocturnă de la sfârșitul ui 2020, sunt neconstituționale. Hotărârea este definitvă și nu poate fi atacată.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Autorii sesizărilor sun deputații Liviu Vovc, Monica Babuc, Pavel Filip, Alexandru Jizdan, Ghenadie Buza, Igor Vremea și Dan Perciun. Legile modificate prevedeau inclusiv activitatea farmaciilor mobile și modificarea metodologiei de calculare a prețului la preparate.

De menționat este faptul că prevederile legale suspendate au îngrijorat anterior comunitatea academică a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”. Atunci, specialiștii invocau că normele vizate  „sunt cotradictorii”

Proiectele au fost adoptate de socialiști, partidul Șor și membrii formațiunii Pentru Moldova. Ele au fost votate în ultima ședință plenară a Legislativului din anul 2020, care s-a desfășurat pe 16 decembrie.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button