fbpx

Mitropolitul Vladimir, decorat de patriarhul Kiril cu „una dintre cele mai înalte distincții ale Patriarhiei Moscovei”

Patriarhul Kirill, şeful Bisericii Ortodoxe Ruse, la 13 octombrie, la decorat pe Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove, Înalt Prea Sfinţitul Vladimir cu una dintre cele mai înalte distincții ale Patriarhiei Moscovei – Ordinul Patriarhal, „Cuviosului Serafim de la Sarov”, gr. I.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Această deosebită decorație este o apreciere a eforturilor Înaltpreasfinției Sale de consolidare a societății moldovenești în jurul valorilor Ortodoxe, dar și a vrednicei și îndelungatei păstoriri a turmei încredințate spre oblăduire”, se menționează în nota Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove.

Mitropolitul Vladimir a mulțumit Patriarhului Kiril pentru înaltul Ordin și pentru încrederea acordată, declarând că și în continuare, Biserica Ortodoxă din Moldova va merge pe aceeași cale a unității și statorniciei întru credință, se mai menționează în comunicatul Mitropoliei.

Joi, 13 octombrie 2022, Înalt Prea Sfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove, a participat la lucrările Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse. Potrivit Mitropoliei Moldovei, ședința Sinodului a avut loc la reședința Patriarhală și Sinodală de la Mănăstirea „Sfântul Daniel” din Moscova: „La Sinod au fost discutate 20 de subiecte legate de viața Bisericii”.

ÎPS Vladimir a mai fost decorat cu același ordin și în august, la aniversarea de 70 de ani.

Articole asemănătoare

Back to top button