fbpx

Mitropolia Moldovei ne spune cum să ne protejăm de coronavirus: Sporiți rugăciunile, spovediți-vă, consumați apă sfințită…

În contextul epidemiei de coronavirus – COVID-19, Mitropolia Moldovei a transmis printr-un comunicat câteva recomandări pentru a evita îmbolnăvirea. Reprezentanții ne-au sugerat să respectăm îndemnurile autorităților civile și sanitare, în special celor de la Ministerul Sănătății, dar și să ne întărim credința.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Biserica Ortodoxă din Moldova îi îndeamnă pe toți credincioșii să sporească rugăciunile către Mântuitorul Iisus Hristos.

„Totodată, recomandăm clerului și credincioșilor să se roage în cadrul slujbelor bisericești și pentru cei bolnavi şi încercaţi astăzi în lume de noul virus și pentru întărirea noastră fizică și duhovnicească, pentru că aceasta este una dintre datoriile principale ale creștinului – de a se ruga unii pentru alţii.

Preacuvioșii și Preacucernicii clerici vor adăuga la slujbe (la ectenia mare și la ectenia întreită) cereri speciale, ce se rostesc în vreme de orice nevoie și primejdie omenească sau în caz de boli molipsitoare, după cum este rânduit la sfârșitul Liturghierului.

De asemenea, îndemnăm credincioșii ca în această perioadă să se roage mai mult, să se însemneze cu semnul Sfintei Cruci, să se spovedească și să se împărtășească cu regularitate, să se ungă cu untdelemn sfințit, să consume zilnic apă sfințită și prescură, să înalțe rugăciuni către Maica Domnului și toți sfinții tămăduitori de boli”, este scris în comunicat.

Articole asemănătoare

Back to top button