fbpx

Mihail Gofman, ex-șef adjunct al CNA, a murit în urma unui accident

Fostul șef-adjunct al Serviciului Prevenirea și combaterea spălării banilor din cadrul Centrului Național Anticorupție, Mihail Gofman, și-a pierdut viața într-un accident rutier. Acesta a decedat joi, 11 ianuarie, pe patul de spital, după două săptămâni de la accident.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Informația a fost confirmată pentru Jurnal.md de către soția sa, Ludmila Gofman.

„Nu vă supărați, eu nu-s în stare acum să explic. S-a întâmplat pe șoseaua Balcani. A fost un accident întâmplător, din neatenție. Din neatenție, asta-i tot. Nu este premeditat, lumea deja vorbește despre multe chestii, dar nu este adevărat. Persoana care era la volan nu a fost rău intenționată. A fost un accident întâmplător. Vă mulțumesc și vă rog foarte mult, vă rog să ne păstrați intimitatea”, a declarat Ludmila Gofman, contactată de Jurnal.md.

Potrivit surselor Jurnal.md, fostul angajat al CNA, devenit cunoscut în spațiul public după unele dezvăluiri despre frauda bancară, a fi fost lovit de o mașină în luna decembrie, în timp ce încerca să traverseze strada neregulamentar. În urma impactului a ajuns în stare gravă la spital.

Amintim că în 2014, Mihail Gofman a fost demis din funcția pe care o deținea la CNA.

Ulterior acesta a acuzat structurile de drept că au urmărit pasiv devalizarea Băncii de Economii, fără să facă nimic.

În 2018 el atenționa că operațiunea jaful secolului nu este finalizată și că gruparea oligarhică din Partidul Democrat încearcă să legalizeze banii furați din rezervele Băncii Naționale.

Gofman a mai afirmat că atacurile asupra sistemului bancar ar fi început încă în 2012, când mai multe grupări au început lupta pentru preluarea controlului asupra Băncii de Economii, a continuat cu devalizarea acesteia şi au avut, ca scop final, scoaterea banilor din rezerva de stat. El a menționat atunci și câteva nume, printre care fostul premier Vlad Filat, Ilan Șor, Vladimir Plahotniuc și Veaceslav Platon.

Articole asemănătoare

Back to top button