fbpx

meteo | O nouă zi de vară, cu un nou cod galben de vijelie. Ce prognoze fac meteorologii pentru ziua de mâine?

Deși vremea se menține caldă pe tot teritoriul Republicii Moldova, pentru ziua de mâine, 6 iunie, meteorologii au emis un nou cod galben descărcări electrice, pe alocuri cu averse puternice, însoțite de grindină și vijelie în rafale de pînă la 15-20 m/s.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În raioanele de la Nord se așteaptă maxime de +28 grade Celsius, la Centru mercurul din termometre va urca până la +29 de grade, iar la Sud temperatura aerului nu va depăși +30 de grade Celsius.

În condițiile codului emis, cetățenii sunt preveniți că, cantităţile de precipitaţii acumulate pot duce la inundarea gospodăriilor aflate în zonele joase, se poate produce blocarea reţelelor de canalizare, se poate produce eroziunea solului, înnămolirea şi pătulirea culturilor cerealiere, prăşitoare şi legumicole, dar este și posibilă apariţia fenomenului de acvaplanare,care poate să ducă la pierderea controlului direcţiei de mers a autovehiculului.

În asemenea situații, oamenii sunt îndemnați să monitorizeze circuitul apelor, să curățe canalele de scurgere, să evite deplasarea prin zone ușor inundabile și să adapteze viteza autovehiculului la condiţiile de drum.

Articole asemănătoare

Back to top button