fbpx

Marian Lupu vrea dezmințiri publice: „Mai are o șansă să încerce să repare răul pe care l-a făcut și mie, și colegilor”

Președintele Curții de Conturi, Marian Lupu, îi solicită dezmințiri publice șefei de direcție a Curții de Conturi, Tatiana Vozian, care l-a acuzat de hărțuire sexuală, în caz contrar se va adresa în instanța de judecată.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Lupu a sesizat Poliția și cere ca angajata să fie trasă la răspundere contravențională. De asemenea, el a apelat și la Procuratură, solicitând „examinarea pretinselor acțiuni ilegale în raport cu persoana în cauză (denunțate public prin mesajul respectiv), cu emiterea unei soluții la caz, în modul prevăzut de lege”.

„Ea a lovit nu doar în mine, ci și în familia mea, precum și în CCRM, și în colectivul instituției. Acele afirmații calomnioase, care nu au nimic în comun cu realitatea, sunt inadmisibile, indiferent de scopurile pe care le-a urmărit. Mă văd obligat să întreprind toate acțiunile necesare pentru a restabili dreptatea. Adevărul oricum va ieși la suprafață. Dacă persoana în cauză conștientizează gravitatea acțiunilor sale, mai are o șansă să încerce să repare răul pe care l-a făcut și mie, și colegilor – să recunoască public că a mințit. Dacă nu va dezminți informațiile răspândite, voi apela la toate posibilitățile prevăzute de legislația în vigoare pentru a apăra onoarea și demnitatea familiei, reputația profesională, dar și imaginea instituției pe care o conduc”, afirmă Marian Lupu.

Amintim că o angajată a instituției susține că Marian Lupu, președintele instituției, i-ar fi făcut avansuri sexuale. Este vorba despre șefa Direcției generale metodologie, planificare și raportare, Tatiana Vozian.

Angajata susține că „refuzând avansurile lui, m-am pomenit în situația în care mi-a fost fabricat dosar intern privind nerespectarea normelor de conduită a Curții de Conturi”.

După aceste acuzații, Marian Lupu a anunțat că-și va acționa în judecată subalterna pentru calomnie și defăimare a conducătorului CCRM și, implicit, a instituției per ansamblu.

Amintim că Marian Lupu a preluat funcția de președinte al Curții de Conturi din luna februarie 2019. Tot atunci, el a spus că vrea să facă o pauză de la viața politică, dorindu-și mai multă independență.

Articole asemănătoare

Back to top button