fbpx

După ce a fost acuzat de avansuri sexuale, Marian Lupu anunță că-și va acționa în judecată subalterna

Președintele Curții de Conturi, Marian Lupu, o va acționa în judecată pentru calomnie și defăimare a conducătorului CCRM și, implicit, a instituției per ansamblu, pe angajata instituției care îl acuză pe Lupu că i-ar fi făcut avansuri sexuale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Decizia este condiționată de declarațiile menționate, care denigrează imaginea persoanei cu demnitate publică și aduc prejudiciu imaginii instituției și a întregului colectiv,” se arată într-un comunicat de presă emis de Curtea de Conturi.

În comunicat se mai menționează, că angajatei cu funcție de conducere i s-a aplicat sancțiunea disciplinară pentru nerespectarea normelor de conduită, în urma deciziei Comisiei de disciplină a Curții de Conturi.

Amintim că o angajată a Curții de Conturi susține că Marian Lupu, președintele instituției, i-ar fi făcut avansuri sexuale. Este vorba despre șefa Direcției generale metodologie, planificare și raportare, Tatiana Vozian.

Angajata susține că „refuzând avansurile lui, m-am pomenit în situația în care mi-a fost fabricat dosar intern privind nerespectarea normelor de conduită a Curții de Conturi”.

Amintim că Marian Lupu a preluat funcția de președinte al Curții de Conturi din luna februarie 2019. Tot atunci, el a spus că vrea să facă o pauză de la viața politică, dorindu-și mai multă independență.

Articole asemănătoare

Back to top button