fbpx

doc | Marian Lupu, acuzat de avansuri sexuale de către o subalternă. Curtea de Conturi: „Calomnii și insinuări”

Scandal sexual la Curtea de Conturi. O angajată a instituției susține că Marian Lupu, președintele instituției, i-ar fi făcut avansuri sexuale. Este vorba despre șefa Direcției generale metodologie, planificare și raportare, Tatiana Vozian. Angajata susține că „refuzând avansurile lui, m-am pomenit în situația în care mi-a fost fabricat dosar intern privind nerespectarea normelor de conduită a Curții de Conturi”. În același timp, Curtea de Conturi consideră declarațiile menționate „calomnii și insinuări, care denigrează imaginea persoanei cu demnitate publică și aduc prejudiciu imaginii instituției și a întregului colectiv.”

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acuzațiile au fost făcute publice pe Facebook, iar angajata a anexat și un ordin prin care aceasta a primit o mustrare aspră din partea lui Lupu.

La scurt timp după apariția postării Tatianei Vozian, Curtea de Conturi a venit cu o reacție oficială.

Curtea de Conturi consideră declarațiile menționate calomnii și insinuări, care denigrează imaginea persoanei cu demnitate publică și aduc prejudiciu imaginii instituției și a întregului colectiv.

Potrivit unui comunicat emis de Curtea de Conturi, angajatei cu funcție de conducere i s-a aplicat sancțiunea disciplinară pentru nerespectarea normelor de conduită.

„Situația elucidată denotă acțiuni calomnioase și denigratoare față de unii angajați ai Curții de Conturi, cât și tentative de prejudiciere a imaginii instituției, per general. Este regretabil faptul că angajata instituției cu funcție de manager și care se declară drept lider a eșuat în aplanarea conflictelor din cadrul subdiviziunii pe care o conduce, adoptând un comportament agresiv, fapt care a condus la aplicarea sancțiunii disciplinare,” se mai arată în comunicatul emis de Curtea de Conturi.

Amintim că Marian Lupu a preluat funcția de președinte al Curții de Conturi din luna februarie 2019. Tot atunci, el a spus că vrea să facă o pauză de la viața politică, dorindu-și mai multă independență.

Articole asemănătoare

Back to top button