fbpx

live, update | Ședința Parlamentului: Gavrilița și miniștrii propuși urmează să-și prezinte programul în plen

Candidata propusă la funcția de prim-ministru, Natalia Gavrilița, împreună cu personele pe care le-a ales pentru a face din eventuala echipă guvernamentală, vor prezenta programul de activitate în fața deputaților. Aleșii poporului urmează să decidă, în urma dezbaterilor, dacă vor da sau nu votul de încredere Guvernului Gavrilița.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Însă, de menționat este faptul că, majortitatea fracțiunilor parlamentare au declarat că nu vor vota pentru învestirea unui nou Guvern întrucât pledează pentru alegeri parlamentare anticipate. Chiar și așa, deputații au afirmat că vor asculta programul propus de candidata la funcția de prim-ministră.

Totodată, precizăm că, atât Gavrilița, cât și miniștrii popuși nu s-au prezentat la ședința Comisiei juridice, numiri și imunități.

(update, 12:16) În timp ce Natalia Gavrilița răspunde la întrebările parlamentarilor referitor la programul său guvernamental, liderul socialiștilor, Igor Dodon, a anunțat că PSRM are propriul candidat la funcția de prim-ministru. Este vorba despre Mariana Durleșteanu. Cine este și cu ce s-a ocupat anterior, vezi mai aici.

(update, 12:10) Critici la adresa Parlamentului și „un pas necesar pentru anticipate”: Discursul integral al Nataliei Gavrilița de la tribuna centrală a Legislativului

(update, 11:10) Candidata la funcția de prim-ministră, Natalia Gavrilița, a fost întreruptă de președinta Legislativului, Zinaida Greceanîi, în timp ce-și vocifera discursul de la tribuna centrală a Parlamentului. După ce Gavrilița a început să critice actuala legislatură, Greceanîi a îndemnat-o să „nu toarne cu găleata și să onoreze Parlamentul”.

(update, 10:55) Mai mulți deputați ai Partidului Șor, dar și din platforma „Pentru Moldova” au părăsit ședința plenară în care parlamentarii urmează să decidă dacă oferă sau nu votul de încredere garniturii propuse de Natalia Gavrilița. Totodată, democratul Pavel Filip a declarat că ceea ce urmează să se întâple este „un show” și și-a îndemnat colegii să examineze subiectul „în cinci minute”.

(update, 10:30) Natalia Gavrilița vorbește de la tribuna centrală. „Astăzi facem un pas spre anticipate”, a precizat candidata la funcția de prim-ministră.

(update, 10:25) Deputatul Pavel Filip îndemnă să fie examinat „cât mai repede” subiectul care vizează garnitura propusă de Gavrilița.

„Știm că va fi un show de toată ziua și la urmă nu vom vota acest Guvern. Să nu ne batem joc de cetățeni. Să nu irosim timul în zadar. Haideți să parcurgem acest subiect în cinci minute și să trecem la celelalte subiecte”, a declarat Filip.

(update, 10:15) Deputații dezbat ordinea de zi.

(update, 10:09) Parlamentul are cvorum. La ședință sunt prezenți 96 de deputați.

Urmărește LIVE ședința Legislativului:

 

ZUGO precizează că garnitura propusă de Natalia Gavrilița urmează să prezinte programul de activitate în fața deputaților, care vor decide dacă să acorde sau nu votul de încredere.

Ședința plenară va începe joi la ora 10:00.

Te-ar putea interesa: Gavrilița – Dacă deputații vor respinge Guvernul propus, vom merge a doua oară în Parlament cu același program și componență

Amintim că președinta Maia Sandu a propus-o pe Natalia Gavrilița la funcția de prim-ministră la 27 ianuarie curent.

Ulterior, Gavrilița, la 5 februarie și-a prezentat echipa, iar la 8 februarie curent a depus programul de guvernare în Parlament.

Citește și: Natalia Gavriliță a prezentat lista miniștrilor

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button