fbpx

Judecătorii decid soarta lui Dodon: Procurorii cer prelungirea arestului preventiv

Ex președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, vizat în dosarul „kuliok”, pe numele căruia există trei capete de acuzare, este așteptat marți, 21 iunie, la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Așadar, pe 21 iunie magistrații vor examina demersul procurorilor privind prelungirea măsurii preventive de arest la domiciliu.

Asta după ce fostul șef de stat a fost citat, vineri, 17 iunie, la Procuratura Anticorupție și anunțat despre demersul procurorilor care cer prelungirea pedepsei de arest la domiciliu a lui Igor Dodon.

Totodată, joi, 16 iunie, soția fostului președinte, Galina Dodon, a fost audiată și ea la Procuratura Anticorupție.

Fostei prime doamne i se incriminează complicitate la îmbogățire ilicită. În urma audierilor, Galinei Dodon i s-a dat interdicția de a părăsi țara pentru două luni.

Menționăm că Igor Dodon se află în arest la domiciliu după ce a fost reținut pentru 72 de ore, fiind învinuit de coruperea pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

Membrii Partidului Socialiștilor consideră că reținerea fostului președinte Dodon este un „show de doi bani” și un „cadou politic” pentru Maia Sandu, cu ocazia zilei de naștere a președintei. Mai mult, aceștia consideră că învinuirile aduse sunt nefondate.

Potrivit acuzatorilor de stat, pedeapsa maximă în dosarul în care este vizat Igor Dodon este de până la 20 de ani de închisoare.

Maxim Lebedinschi, avocatul lui Igor Dodon, afirmă că ex-președintele Republicii Moldova este victima unei „tentative de intimidare”, iar dosarul său este „unul politic și nu unul bazat pe fapte”.

Citește și: Procurorul pe caz afirmă că Dodon se pregătea să plece din țară pe 26 mai: „Am insistat pe arestarea lui pentru a nu se ascunde”

Articole asemănătoare

Back to top button