fbpx

video | Avocatul lui Dodon afirmă că ex-președintele este victima unei „tentative de intimidare”: Un dosar politic

Maxim Lebedinschi, avocatul lui Igor Dodon, afirmă că ex-președintele Republicii Moldova este victima unei „tentative de intimidare”, iar dosarul său este „unul politic și nu unul bazat pe fapte”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lui Lebedinschi, lui Igor Dodon nu i s-ar permite să facă declarații de presă, deși ex-președintele statului și-ar dori acest lucru. Avocatul a calificat această măsură ca „o tentativă de a-l intimida”. De asemenea, el a vorbit despre sumele de bani și bunurile raportate de procurori în urma perchezițiilor efectuate de oamenii legii.

„Acele noutăți lansate precum că la domnul președinte ar fi fost găsite careva resurse enorme nu corespund realității. Bunurile altor persoane care au muncit o viață întreagă se încearcă a invoca că sunt ale dumnealui, tot nu corespunde realității. O să demonstrăm, fie procurorul, dacă nu avea luciditate să perceapă că justiția nu se face la comanda politicului, o să demonstrăm în instanță”, a declarat avocatul.

Declarațiile lui Lebedinschi au fost făcute înainte de începerea ședinței de judecată în cadrul căruia se va decide dacă Igor Dodon va fi plasat în arest preventiv pentru 30 de zile.

Sursa video: Rlive

Amintim că, în dimineața de 24 mai, Igor Dodon a fost reținut pentru 72 de ore, fiind învinuit de coruperea pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

Membrii Partidului Socialiștilor consideră că reținerea fostului președinte Dodon este un „show de doi bani” și un „cadou politic” pentru Maia Sandu, cu ocazia zilei de naștere a președintei. Mai mult, aceștia consideră că învinuirile aduse sunt nefondate.

Vezi și: „A încercat să distrugă probele prin înghițire”. PA, detalii despre perchezițiile în care e vizat Dodon și cumnatul său

Articole asemănătoare

Back to top button