fbpx

video | „A încercat să distrugă probele prin înghițire”. PA, detalii despre perchezițiile în care e vizat Dodon și cumnatul său

Procuratura Anticorupție (PA) anunță detalii despre rezultatele perchezițiilor efectuate astăzi, 24 mai, de către procurorii anticorupție în comun cu CNA și SIS, în care este vizat ex-președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și cumnatul său.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„În urma perchezițiilor au fost depistate mai multe bunuri de lux, contracte, sume de bani în valută națională și străină, chitanțe, recipise care au fost ridicate și urmează a fi analizate și investigate în vederea stabilirii faptului dacă acestea au tangențe la îmbogățirea ilicită”, a declarat procurorul-șef interimar al Procuraturii Anticorupție, Elena Cazacov.

Potrivit PA, în timpul perchezițiilor una dintre persoane a încercat să distrugă probele prin înghițire. La persoana respectivă au fost găsite și alte surse bănești, în valoare de peste 37.000 de euro.

De asemenea, unele persoane vizate au încercat să ascundă bunuri și documente purtătoare de informații. În același timp, în contextul infracțiunilor investigate, în una dintre locațiile supuse perchezițiilor au fost găsite peste 600.000 de lei, iar într-un plic cu simbolica unui partid – sume bănești în valută ce depășeș17.000 de euro și 1000 de dolari, comunică reprezentanții PA.

Elena Cazacov a adăugat că au fost reținute două persoane pentru 72 de ore deoarece au fost constatate unele riscuri de distrugere a probelor.

Amintim că, în această dimineață, Igor Dodon a fost reținut pentru 72 de ore, fiind învinuit de coruperea pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

Membrii Partidului Socialiștilor consideră că reținerea fostului președinte Dodon este un „show de doi bani” și un „cadou politic” pentru Maia Sandu, cu ocazia zilei de naștere a președintei. Mai mult, aceștia consideră că învinuirile aduse sunt nefondate.

Articole asemănătoare

Back to top button