fbpx

Ex-președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, ar fi fost reținut pentru mai multe fărădelegi

Prechezițiile efectuate acasă la ex-președintele țării, Igor Dodon, bănuit de luare de mită, trădare de patrie și de îmbogățire ilicită, s-ar fi încheiat cu reținerea acestuia pentru 72 de ore de către procurorii anticorupție. Informația a fost confirmată pentru ZUGO.MD, de către sursele noastre din cadrul Procuraturii Generale (PG).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La fel, procurorii anticorupție l-ar fi reținut pentru 72 de ore și pe cumnatul lui Igor Dodon, Petru Merineanu, după ce acesta ar fi încercat să distrugă niște probe.

Amintim că prechezițiile au fost inițiate de către Procurorii anticorupție, ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și cei ai Serviciului de Informații și Securitate (SIS), în dimineața de 24 mai.

Este vorba despre un dosar penal pornit în baza mai multor articole, în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii prevăzute de art.324 (coruperea pasiva) art.181/2 (acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală), art.337( trădare de patrie) și art.330/2 (îmbogățire ilicită).

Amintim că acum câteva zile, procurorul general interimar, Dumitru Robu, a dispus pornirea urmăririi penale pe marginea înregistrărilor video de la negocierile care au avut loc în iunie 2019 la sediul Partidului Democrat din Moldova (PDM) între Igor Dodon și Vladimir Plahotniuc. Decizia vine la o zi după ce Curtea de Apel Chișinău (CA) a casat integral Hotărârea Judecătoriei Chișinău, sectorul Ciocana, privind menținerea Ordonanței de neîncepere a urmăririi penale împotriva lui Igor Dodon, precum și anularea aceleiași Ordonanțe, semnată de fostul procuror-adjunct al Procuraturii Anticorupție, Vasile Levițki.

La scurt timp, fostul președinte al Republicii Moldova Igor Dodon a comentat decizia procurorului general Dumitru Robu, spunând că nu intenționează să părăsească țara și a recunoscut că ar putea fi „arestat pentru nelegiuire.”

Articole asemănătoare

Back to top button