fbpx

Percheziții acasă la Igor Dodon! Acesta este suspectat de luare de mită, trădare de patrie și de îmbogățire ilicită

Precheziții, acasă la Igor Dodon. Liderul PSRM este bănuit de luare de mită și trădare de patrie. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Prechezițiile au fost inițiate de către Procurorii anticorupție, ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și cei ai Serviciului de Informații și Securitate (SIS), în dimineața de 24 mai.

La fel, potrivit procurorului Mariana Cherpec, au loc percheziții inclusiv și la alte imobile deținute de apropiații ex-președinelui țării.

Contactată de zugo.md, aceasta a precizat că este vorba despre un dosar penal pornit în baza mai multor articole.

„Perchezițiile se efectuează inclusiv la alte locații, imobile deținute prin persoane interpuse, în cadrul dosarului penal pornit în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii prevăzute de art.324 (coruperea pasiva) art.181/2 (acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală), art.337( trădare de patrie) și art.330/2 (îmbogățire ilicită)”, a declarat confirmat Mariana Cherpec, procurorul responsabilă de comunicare cu mass-media.

Avocatul lui Igor Dodon, Maxim Lebedinschi, a refuzat să facă declarații până la încheierea perchezițiilor.

Amintim că acum câteva zile, procurorul general interimar, Dumitru Robu, a dispus pornirea urmăririi penale pe marginea înregistrărilor video de la negocierile care au avut loc în iunie 2019 la sediul Partidului Democrat din Moldova (PDM) între Igor Dodon și Vladimir Plahotniuc. Decizia vine la o zi după ce Curtea de Apel Chișinău (CA) a casat integral Hotărârea Judecătoriei Chișinău, sectorul Ciocana, privind menținerea Ordonanței de neîncepere a urmăririi penale împotriva lui Igor Dodon, precum și anularea aceleiași Ordonanțe, semnată de fostul procuror-adjunct al Procuraturii Anticorupție, Vasile Levițki.

La scurt timp, fostul președinte al Republicii Moldova Igor Dodon a comentat decizia procurorului general Dumitru Robu, spunând că nu intenționează să părăsească țara și a recunoscut că ar putea fi „arestat pentru nelegiuire.”

Vom reveni cu actualizări.

Articole asemănătoare

Back to top button