fbpx

Procurorul pe caz afirmă că Dodon se pregătea să plece din țară pe 26 mai: „Am insistat pe arestarea lui pentru a nu se ascunde”

Ex-președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, se pregătea să plece din țară în dimineața zilei de 26 mai, susține procurorul pe caz, Petru Iarmaliuc.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lui, s-a insistat pe arestarea lui Dodon pentru ca acesta să nu se poată ascunde de anchetă și să nu recurgă la distrugerea probelor.

Amintim că, înainte de începerea ședinței de judecată privind plasarea lui Igor Dodon în arest preventiv pentru 30 de zile, avocatul ex-președintelui R. Moldova a afirmat că lui Igor Dodon nu i s-ar permite să facă declarații de presă, deși acesta și-ar dori acest lucru.

Avocatul a calificat această măsură ca „o tentativă de a-l intimida”. De asemenea, el a vorbit despre sumele de bani și bunurile raportate de procurori în urma perchezițiilor efectuate de oamenii legii.

Amintim că, în dimineața de 24 mai, Igor Dodon a fost reținut pentru 72 de ore, fiind învinuit de coruperea pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

Membrii Partidului Socialiștilor consideră că reținerea fostului președinte Dodon este un „show de doi bani” și un „cadou politic” pentru Maia Sandu, cu ocazia zilei de naștere a președintei. Mai mult, aceștia consideră că învinuirile aduse sunt nefondate.

Vezi și: „A încercat să distrugă probele prin înghițire”. PA, detalii despre perchezițiile în care e vizat Dodon și cumnatul său

Articole asemănătoare

Back to top button