fbpx

video | Galina Dodon a primit interdicția de a părăsi țara pentru două luni: „Se poartă cu noi în cel mai josnic mod”

Galina Dodon a fost audiată joi, 16 iunie, la Procuratura Anticorupție, unde a fost recunoscută în calitate de complice în dosarul de îmbogățire ilicită, pornit pe numele soțului său, ex-președintele Republicii Moldova, Igor Dodon. Fosta prima doamnă susține că este nevinovată, iar dosarul pornit este unul de natură politică.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Vreau să vă zic că s-a deschis un dosar politic care are drept scop să denigreze și să-l defăimeze pe soțul meu. Se poartă cu noi în cel mai josnic mod. Au făcut percheziții la părinții noștri, i-au intimidat, au făcut percheziții chiar și în veceul de afară, nu știu ce au căutat. Avem de a face cu niște persoane care sunt instruite special ca să ne defăimeze. Risc să presupun că următorul va fi copilul nostru care se întoarce acasă din vacanță”, a declarat Galina Dodon.

Soția lui Igor Dodon susține că oamenii legii i-au intimidat părinții și socrii efectuând percheziții, conform unui material video publicat de TV8.

„Îmi țin fratele în închisoare. Pentru ce? Pentru că a făcut bani în Rusia și s-a întors în Moldova, în satul de baștină ca să deschidă o afacere? A angajat oameni, a dat bani la stat și își bat joc de el. Îl țin în închisoare și astfel torturează părinții. Mamele noastre sunt bolnave, nu le dau voie să vină să își vadă nepoții, să își vadă fiul. Ajunge, vă rog, totul are o limită. Nu îmi recunosc vina, este un dosar politic pentru a ne denigra”, a adăugat fosta prima doamnă.

În urma audierilor, Galinei Dodon i s-a dat interdicția de a părăsi țara pentru două luni.

Amintim că Galina Dodon a fost citată la Procuratura Anticorupție, unde a fost pusă sub învinuire în dosarul de complicitate la îmbogățirea ilicită, pornit pe numele soțului său Igor Dodon. Procuratura Anticorupție a confirmat citarea pentru data de 16.06.2022 a Galinei Dodon, dar și altor persoane complici la săvârșirea infracțiunilor, în vederea înaintării învinuirii și audierii în calitate de învinuiți în dosarul denumit generic „Kuliok”.

Menționăm că Igor Dodon se află în arest la domiciliu după ce a fost reținut pentru 72 de ore, fiind învinuit de coruperea pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

Articole asemănătoare

Back to top button