fbpx

Soția lui Igor Dodon, chemată la Procuratură pentru a fi pusă sub învinuire în dosarul „Kuliok”

Galina Dodon, soția fostului președinte Igor Dodon, a fost citată la Procuratura pentru a i se aduce la cunoștință că va fi pusă sub învinuire în dosarul în care figurează soțul ei. Anunțul a fost făcut de ex-președinte pe pagina sa de Facebook, precizând că citația i-a fost înmânată fostei prime doamne chiar „în trafic, în timp ce mergea cu copiii la lecția de șah”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Igor Dodon o învinuiește pe actuala președintă a țării, Maia Sandu că duce o răfuială politică prin intermediul familiei sale.

„Procurorii i-au înmânat citație soției mele și o invită la procuratură să o pună sub învinuire, după ce au oprit-o în trafic, pe drum, când mergea cu copiii la lecția de şah (probabil este filată non-stop). Este un caz fără precedent pentru Republica Moldova, când dorința de răfuială asupra oponentului politic o împinge pe Maia Sandu, președinte actual al țării, să-mi atace soția, copiii, mama, rudele apropiate. Repet şi mă adresez din nou către Maia Sandu și procurorii săi – eliberați-vă de ura voastră și de complexele voastre în raport cu mine personal, dar lăsați-mi soția, copiii şi familia în pace. Există lucruri care nu se iartă. Şi neapărat va veni timpul când veți răspunde dur pentru aceste fărădelegi”, scrie Dodon pe pagina sa de Facebook.

Amintim că, în dimineața de 24 mai, Igor Dodon a fost reținut pentru 72 de ore, fiind învinuit de coruperea pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

Membrii Partidului Socialiștilor consideră că reținerea fostului președinte Dodon este un „show de doi bani” și un „cadou politic” pentru Maia Sandu, cu ocazia zilei de naștere a președintei. Mai mult, aceștia consideră că învinuirile aduse sunt nefondate.

Potrivit acuzatorilor de stat, pedeapsa maximă în dosarul în care este vizat Igor Dodon este de până la 20 de ani de închisoare.

Igor Dodon a respins acuzațiile ce i se aduc (n. r. – este vorba despre trei capete de acuzare, printre care și îmbogățire ilicită și finanțarea partidului de către un grup criminal organizat).

Maxim Lebedinschi, avocatul lui Igor Dodon, afirmă că ex-președintele Republicii Moldova este victima unei „tentative de intimidare”, iar dosarul său este „unul politic și nu unul bazat pe fapte”.

 

Articole asemănătoare

Back to top button