fbpx

Încă 375 de angajați ai statului, bolnavi de COVID-19, vor primi indemnizația de 16.000 de lei. Către ce instituții vor merge cele șase milioane?

Încă șase milioane de lei vor fi alocate de Ministerul Finanțelor pentru acordarea indemnațiilor unice – de 16.000 de lei – angajaților statului care s-au infectat cu noul coronavirus. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Banii vor fi distribuiți din Fondul de Intervenție al Guvernului, iar ministrul Sergiu Pușcuța a precizat că proiectul – în acest caz – are menirea de a sprijini personalul medical.

Fondul de intervenție al Guvernului constituie 51.440 de milioane lei. Aici intră suma de 37.890 de lei – aprobată prin legea bugetului de stat 2020, și suma de 13.550 lei – acumulată din donații în contul deschis al Guvernului.

Așadar, 2,4 milioane de lei urmează să meargă către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Mai exact, banii vor fi oferiți angajaților infectați din instituțiile medicale republicane, aflate în subordinea MSMPS.

Sume de bani vor merge și către alte Consilii raionale, cum ar fi cele din: Chișinău, Soroca, Fălești și altele; la fel – destinate personalului medical infectat.

Amintim că, inițial, Ministerul Finanțelor a alocat 464.000 de lei, indemnizația fiind oferită doar pentru 29 de angajați din sistemul medical – care au contractat infecția COVID-19 la locul de muncă.

Citește și:

Sunt primii care vor primi cei 16.000 de lei. Guvernul a aprobat alocarea indemnizațiilor pentru angajații de stat infectați cu noul coronavirus

Articole asemănătoare

Back to top button