fbpx

În atenția pensionarilor și a beneficiarilor de alocații: Suportul unic de 700 de lei va putea fi ridicat din primele zile ale noului an

Beneficiarii tuturor tipurilor de pensii, al căror cuantum lunar nu depăşeşte 2000 de lei, şi de alocaţii sociale de stat vor putea ridica, începând cu data de 2 ianuarie 2020,  suportul financiar unic în sumă de 700 de lei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit Casei Naţionale de Asigurări Sociale, suportul va fi acordat beneficiarilor de pensii pentru limită de vârstă, de dizabilitate, de urmaş, pentru vechime în muncă, pentru unele categorii de angajaţi din aviaţia civilă, pentru funcţionari publici, pentru unele categorii de angajaţi din domeniul culturii, pentru militarii în termen şi membrii lor de familie, pentru participanţii la lichidarea consecinţelor avariei de la Cernobîl, pentru reprezentanții structurilor de forţă, precum şi beneficiarii de alocaţii sociale de stat cu excepţia alocaţiei pentru îngrijire, însoţire şi supraveghere.

Cheltuielile necesare pentru acordarea suportului financiar unic beneficiarilor de pensii şi alocaţii sociale de stat constituie circa 418.000.000 de lei, resurse care sunt prevăzute în bugetul de stat pentru anul viitor. Potrivit estimărilor, de acest suport unic vor beneficia circa 591.000 de persoane.

Achitarea suportului financiar unic de 700 de lei va fi efectuată de CNAS, începând din primele zile ale noului an prin intermediul prestatorilor de servicii de plată care asigură plata pensiilor şi alocaţiilor sociale.

Sumele suportului financiar unic nesolicitate de către beneficiari sunt restituite lunar de către prestatorii de servicii de plată pe contul corespunzător al CNAS şi incluse în plată în luna imediat următoare a lunii de gestiune. Sumele suportului financiar unic se achită beneficiarilor până la finele anului 2020.

Articole asemănătoare

Back to top button