fbpx

Igor Dodon revine la conducerea PSRM. Deciziile luate la Consiliul Republican al partidului

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) anunță că Consiliul Republican al partidului a votat mai multe „decizii importante”. Astfel, fostul președinte al R. Moldova, Igor Dodon, a fost desemnat în calitate de secretar executiv al PSRM, a cărui președinte de onoare a fost din decembrie 2021. Ședința Consiliului Republican al PSRM al avut loc luni, 10 aprilie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Vlad Batrîncea, secretarul executiv al PSRM a propus modificări în componența nominală a Comitetului Executiv – organul colegial de conducere a formațiunii, prin înlocuirea poziției sale cu Igor Dodon.

„Consiliul Republican a decis ca Vlad Batrîncea să fie înaintat în calitate de președinte al fracțiunii parlamentare a BCS, iar Zinaida Greceanîi să fie aleasă în funcția de președinte de onoare a PSRM. Tot astăzi, în prezenta membrilor Consiliului Republican, Comitetul Executiv a decis desemnarea lui Igor Dodon în calitate de secretar executiv al PSRM”, se arată în comunicatul formațiunii.

Amintim că la 18 decembrie 2021 Igor Dodon a fost ales președinte de onoare al Partidului Socialiștilor, în urma deciziei luată la Congresul PSRM, în care a fost aprobată și lichidarea funcției de președinte al formațiunii, astfel că aceasta urma să fie condusă în mod colegial de către echipa Executivă.

De menționat este că fostul președinte al R. Moldova este învinuit de comiterea infracțiunii de corupere pasivă, organizarea și acceptarea finanțării partidului politic din partea unei organizații criminale, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

 

Articole asemănătoare

Back to top button