fbpx

foto, video | Șoferii nu știau ce transportă? Două camioane cu substanțe explozibile, stopate pe traseul Chișinău-Bălți

Două camioane care transportau substanțe explozibile au fost stopate de oamenii legii pe traseul Chișinău-Bălți. Șoferii s-au încurcat în declarații atunci când ofițerii i-au întrebat dacă știu ce fel de produse transportă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Substanța depistată de polițiști are destinație civilă. În vehicule se aflau 74 de cutii cu capsule detonator și circa 8757 de kg de explozibili produși în România și Ucraina, care sunt utilizați în timpul lucrărilor la diverse obiecte industriale, de exemplu la cariere de piatră.

După ce au verificat actele, oamenii legii au stabilit că vehiculele nu dețineau permisul de transport mărfuri periculoase, iar conducătorii lor nu ar fi fost instruiți referitor la încărcătura specifică pe care o transportau. Totodată, actele de însoțire erau întocmite cu abateri de la legislația fiscală.

Substanțele explozibile au fost transmise pentru a fi supuse constatării tehnico științifice. Poliția acumulează materiale pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, dar și pentru pornirea unei cauze penale.

Foto: Poliția RM

Articole asemănătoare

Back to top button