fbpx

foto | Mai multe străzi din capitală, reparate pe parcursul săptămânii trecute

Mai multe lucrări de reparație și întreținere a infrastructurii rutiere din municipiul Chişinău, executate pe parcursul săptămânii trecute. În perioada 7-13 august 2023, Exdrupo a realizat mai multe lucrări de reparație și întreținere a drumurilor publice municipale. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, a fost asfaltată o suprafață totală de circa 5 000 m2 de carosabil, iar pe alți peste 2 000 m2 de drum au fost efectuate acțiuni de frezare, pregătindu-se pentru asfaltare în perioada următoare.

Cel mai mare volum de lucrări a fost realizat pe bd. Mircea cel Bătrân, unde sunt pe final acțiunile de asfaltare. Se lucrează preponderent pe parcursul nopților, pentru a nu perturba traficul rutier din sector.

Pe str. Petricani au continuat lucrările de reparație a carosabilului, unde a fost consolidată fundația de drum în zona stațiilor de așteptare, fiind executate și lucrări de frezare și asfaltare a drumului.

Lucrări de reabilitare a drumului s-au făcut și pe str. Căușeni, iar pe str. Poștei intersecție cu Calea Orheiului au avut loc acțiuni de reparație a trotuarelor, cu așternerea pietrișului și aplicarea stratului de binder.

Alte lucrări au fost executate în vederea lichidării situațiilor de avariere a drumurilor, în toate sectoarele orașului.

În același timp, s-a lucrat la curățarea, spălarea și reparația canalizării pluviale, fiind supuse intervențiilor circa 230 guri de captare a apelor, dar și la salubrizarea străzilor și a pasajelor subterane în toate sectoarele orașului.

Pentru asigurarea condițiilor de securitate în trafic, a fost înnoit marcajul rutier la trecerile pentru pietoni, dar și cel de separare a benzilor și de orientare, pe o suprafață totală de circa 2 500 m2, o atenție sporită atrăgându-se trecerilor pietonale din preajma instituțiilor de învățământ din oraș.

În același timp, au fost instalate sau reparate peste 70 de indicatoare rutiere.

În paralel, de către ÎM. REI Lumteh, se fac lucrări de iluminare suplimentară a peste 200 de treceri pietonale, în scopul sporirii siguranței pietonilor.

Între timp, sunt pe final acțiunile de reabilitare a celor trei străzi din Centrul istoric al orașului: 31 August 1989, Alexandru cel Bun și Tighina.

Lucrările pe fiecare stradă înregistrează un progres total de 80%, 95% și, respectiv, 89%. În următoarele săptămâni urmează a fi inițiate acțiunile de aplicare a marcajelor rutiere și a indicatoarelor de semnalizare pe străzile Alexandru cel Bun și Tighina.

Lucrările de reparație și întreținere a drumurilor publice vor continua și în săptămâna curentă.

Articole asemănătoare

Back to top button