fbpx

foto | Inovațiile ajung și la noi. În Moldova a fost testată pentru prima dată tehnologia 5G

Astăzi a fost testată o nouă tehnologie în rețeaua mobilă, care prevede o îmbunătățire a vitezei de navigare și un acces mai rapid la transferul de date.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Strategia 5G  se bazează pe trei componente: îmbunătăţirea benzii mobile de mare viteză, acces de mare viteză în ceea ce priveşte reţeaua fixă şi aplicații noi pentru a sprijini transformarea digitală a afacerilor. Până în anul 2020, testele ce vizează aceste trei zone vor pregăti sosirea noii strategii atât pentru consumatori, cât și pentru clienții business.

Potrivit lui Chiril Gaburici, sectorul IT se dezvoltă rapid și Republica Moldova vine cu o ofertă generoasă pentru companiile din sectorul TIC prin intermediul Parcurilor IT. În acest sens Guvernul a întreprins pași  importanți pentru valorificarea pe deplin a principalilor factori de competitivitate IT.

„Cred cu tărie că, trebuie să existe colaborare, suficiente argumente și o motivație puternică din partea Guvernului astfel încât operatorii să continue să investească în țara noastră. Republica Moldova ar putea servi drept o țară de testare a tehnologiilor performante. În acest context, încurajez operatorii să investească și să crească aici în Republica Moldova”, a precizat ministrul în discursul său.

Directorul operațional Orange Group pentru regiunea europeană, Jean-Marc Vignolles, a menționat că Republica Moldova se arată foarte deschisă inovațiilor tehnologice, mai mult ca atât, apreciază eforturile depuse de Guvern pentru a facilita inovația și educația digitală. 

5G este generația a cincea de viteză în telefonia mobilă, aceasta fiind succesoarea tehnologiei 4G. Odată cu implementarea noii tehnologii viteza transferului de date va crește, iar timpul de răspuns va fi îmbunătățit.

Articole asemănătoare

Back to top button