fbpx

foto | Cum a decurs tabăra de toamnă GirlsGoIT 2023?

Tabăra de toamnă GirlsGoIT a fost oportunitatea de inițiere în lumea IT pentru 120 de fete din toată Republica Moldova. În perioada 11 noiembrie – 3 decembrie 2023 fetele au participat în weekend-uri la ateliere practice, conduse de către tineri specialiști în domeniu, în cadrul a cinci trackuri: Frontend Static, Python, Arduino, Securitate informațională.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Postica Adelina, una dintre participante, este recunoscătoare că a fost acceptată la bootcamp. După spusele sale, acesta a avut un impact semnificativ asupra dorinței de a avansa în IT.

A fost o experiență minunată, în care am avut ocazia să mă dezvolt în domeniul IT. Am avut o plăcere deosebită să frecventez cursurile și eram curioasă la fiecare lecție să văd ce va urma. De asemenea, mentorele au fost super drăguțe, s-au descurcat de minune, iar eu am reușit să-mi aprofundez cunoștințele cu succes”, mai adăugă ea.

Adelina își dorește o carieră în sfera IT, iar bootcampul ia oferit și o doză de încredere:

Am dobândit mai multă încredere în capacitățile mele, iar bootcamp-ul m-a ajutat să-mi confirm încă odată importanța IT-ului în general.

Fortună Victoria este o altă participantă pentru care experiența a fost fascinantă: „O atmosfera unde ai o plăcere deosebită de a învăța si a te dezvolta într-un mediu plăcut și nonformal, astfel procesul de învățare este mult mai ușor și rezultatele au apărut mai rapid.

Victoria a dobândit un set de abilități necesare în sfera IT și nu doar: ,,Mi-am dezvoltat abilitatea de a gândi strategic, deoarece în programare au fost unele probleme care fie te duceau în eroare, fie trebuia să găsești acel moment cheie de la care să începi a scrie un program, iar fără acest lucru este destul de greu. Totodată, am învățat că nu ar trebui să mă dau bătută indiferent cât de greu ar fi, fiindcă la un moment dat voi primi plăcere din munca și efortul depus.

Tânăra este în ultimul an de liceu, iar planurile sale profesionale de viitor includ bineînțeles IT-ul. Un mare impact în această călătorie a sa a fost adus de GirlsGoIT: „Programul mi-a oferit o oportunitate de a explora acest domeniu, și a clădi bazele unui fundament în programare și pentru viitoarea mea carieră, de aceea sunt profund recunoscătoare că am fost selectată și fac parte din comunitatea GirlsGoIT.

Potrivit Alexandrei Țaranu, mentoră pentru track-ul de HTML și CSS în Călărași, experiența a fost una memorabilă, iar echipa a fost unită și determinată să învețe, să progreseze.

La Călărași, am găsit o echipă de domnișoare dornice de a-și dezvolta cunoștințele în domeniul Front End-ului.

Pe parcursul programului de mentorat, am reușit să creez o legătură strânsă cu fiecare participantă, încurajând și sprijinindu-le în procesul de înțelegere și aplicare a conceptelor cheie cum ar fi HTML și CSS. Am participat la ședințe interactive și am oferit feedback constant pentru a le ajuta să progreseze și să se simtă încrezătoare în abilitățile lor”, povestește Alexandra.

Tot ea mai punctează că e mândră de fiecare participantă și de munca lor asiduă: „Această experiență a confirmat importanța mentoratului în cadrul acestor evenimente, creând o platformă de învățare valoroasă și construind relații puternice între mentor și participante.

De aceeași părere este și Alexandrina Bagrin, mentoră pentru Securitate Informațională la centrul din Chișinău.

,,În această toamnă, bootcampul a fost o experiență extrem de reușită și plăcută, cu o atmosferă călduță, aș spune eu. Participantele au manifestat un interes remarcabil și au fost foarte active în cadrul programului. Este important de menționat că majoritatea participanților au reușit să finalizeze bootcampul cu succes”, spune Alexandrina.

Prin eliminarea barierelor și a stereotipurilor, GirlsGoIT are drept scop să reducă decalajul de gen în industria IT. La GirlsGoIT, credem că o carieră în Tehnologiile Informaționale poate fi pentru oricine. Programul este dezvoltat de TEKEDU și este implementat în parteneriat cu Liechtenstein Development Service Moldova, Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova, FRIDA | The Young Feminist Fund.

 

Informațiile publicate la rubrica „Advertoriale” sunt articole comerciale plasate în urma unei colaborări cu agenți economici sau agenții de publicitate cu scopul de a promova produse, servicii sau pentru a contribui la vizibilitatea brandului. Pentru detalii privind publicitatea pe portalul de știri ZUGO, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail contact@zugo.md sau la numărul de telefon 068 013 424.

Articole asemănătoare

Back to top button