fbpx

foto | Copii ucraineni, nevoiți să doarmă pe valize și scaune după ce un avion Flyone s-a stricat

O cursă Chișinău-Heraklion, operată de compania FlyOne, s-a reținut cu mai mult de 14 ore din cauza unei defecțiuni tehnice a unui avion. Aeronava urma să decoleze la ora 08:25, pe 4 iulie. Potrivit psihologului ucrainean Natalia Podoleak, cu această cursă planificau să zboare copiii din Ucraina care aveau nevoie de reabilitare. Într-un final, aeronava a decolat la ora 23:09, aceeași zi, scrie Newsmaker.md.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Am fost blocată la Chișinău cu o grupă de copii, care sunt duși la reabilitare după război. Avionul Fly One s-a stricat, dar nouă toată ziua nu ni se oferă informații. Toți copiii sunt deja fără puteri. Ne-am adresat la Ambasada Ucrainei în Moldova, ne-au spus că vor rezolva, dar după aceasta nu au mai fost informații noi. Copiii dorm pe valize”, a spus psihologul ucrainean Natalia Podoleak.

Mai târziu ea a anunțat că pasagerilor li s-a oferit un hotel gratuit, dar au trebuit să plătească singuri drumul pentru a ajunge la el cu taxiul.

„Mulți părinți au strâns bănuț cu bănuț pentru a vindeca sănătatea psihologică a copiilor lor. Unii dintre ei au diagnostice serioase și diete speciale. După cum putem vedea, nu numai ocupanții își bat joc de copiii ucraineni”, a adăugat Natalia Podoleak.

Contactați de NM pentru un comentariu, reprezentanții FlyOne au precizat că zborul va fi operat la ora 21:00.

„Situația s-a produs din cauza unui avion care s-a defectat în Antalya și nu putea efectua zborul. Între timp a fost găsită o altă aeronavă care va opera zborul. Toți cei care s-au adresat la agenția FlyOne au beneficiat de suport”, a precizat, în seara zilei de 4 iulie, reprezentanta FlyOne Alexandra Gîrbu.

Potrivit panoului online de la Aeroport, cursa Chișinău -Heraklion planificată pentru ora 08:25 pe 4 iulie a decolat la ora 23:09, aceeași zi. 

Această prezentare necesită JavaScript.

Foto: Tv8.md

Articole asemănătoare

Back to top button