fbpx

foto | Bâta împotriva telefonului mobil. Poliția și internauții s-au ciocnit pe internet

Inspectoratul General de Poliție (IGP) a plasat pe pagina de Facebook o fotografie care ironizează momentul în care polițiștii și internauții „se ciocnesc”. Pe cât de amuzantă pentru oamenii legii, pe atât de supărătoare a fost imaginea pentru restul moldovenilor, care au văzut în spatele felicitării un mesaj instigator la violență. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În imagine sunt ilustrate două grupuri, unul dintre ele fiind reprezentat de polițiștii cu bâte, față în față cu internauții care întreabă retoric „Ne ciocnim?”. Totuși, se pare că preîntâmpinarea nu a fost apreciată pe cât se așteptau oamenii legii, ci din contra – dur criticată.

Vizavi de această postare a IGP s-a autosesizat și deputatul din partea Blocului ACUM, Dumitru Alaiba, care a catalogat imaginea ca fiind o tentativă la omor, dar și o instigare la violență.

„Tentativă de omor de la poliția Republicii Moldova. Bâta împotriva telefonului mobil. Şi invitație la ciocnit. Aşa glume o fi pe placul lui Jizdan, dar cu siguranță nu pe placul cetățeanului paşnic. Dragă admin, dacă nu ai umor – nu fă glume. Nu la toți le e dat. Unii ştiu să dea cu bâta, alții ştiu să facă glume cu gust”, a scris Alaiba pe pagina sa de Facebook.

În scurt timp, postarea a adunat zeci de comentarii negative prin care cetățenii și-au exprimat dezacordul, spunând că prin astfel de mesaje poliția deloc nu se solidarizează cu oamenii, ci încearcă să își camufleze intimidările prin glume.

După mai multe critici, IGP a șters postarea de pe internet, înlocuind-o cu o imagine prin care urează tuturor un Paște fericit.

 

Articole asemănătoare

Back to top button