fbpx

Fostul șef al SPPS cheamă președinta în instanță. „Mi s-au încălcat drepturile la muncă”

Ex-șeful Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPS), Iaroslav Martin, o cheamă în instanță pe Maia Sandu. El afirmă că atunci când a fost demis i-a fost „încălcat dreptul la muncă”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Martin solicită judecătorilor să anuleze decretul conform căruia de pe 20 decembrie 2020 a fost nevoit să părăsească funcția. Responsabilii din cadrul Președinției au confirmat jurnaliștilor de la Ziarul de Gardă că au recepționat cererea, urmează procedurile legale, iar ex-funcționarul are dreptul să meargă în instanță.

La rândul său, Iaroslav Martin a comunicat pentru zdg.md că „a uzat de dreptul la apărare și acces liber la justiție”.  El califică eliberarea sa din funcție drept „ilegală și neîntemeiată”.

„Verificarea legalității actului administrativ nemotivat și invalidarea acestuia constituie o garanție împotriva conduitei arbitrare a autorităților publice și limita exercitării puterii lor discreționare”, punctează fostul funcționar.

Amintim că Iaroslav Martin a fost șef al SPPS din iunie 2019, după numirea de către ex-președintele Igor Dodon. După învestirea Maiei Sandu, acesta a fost demis, la fel, prin decret prezidențial.

Articole asemănătoare

Back to top button