fbpx

Experiment social cum rar întâlnești: Un bărbat a renunțat la viața sa pentru 60 de zile, ca să intre în pielea unui om al străzii

A dormit timp de două luni pe străzile din trei orașe (Manchester, Glasgow și Londra), chiar dacă are o locuință proprie și o viață deloc săracă. Este vorba despre un britanic care a decis să renunțe la identitatea sa reală pentru a intra în pielea unui boschetar.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Scopul deciziei sale a fost să afle cât câștigă un cerșetor. Experiența sa inedită a fost inclusă și într-un documentar făcut în Marea Britanie.

Ed Stafford, fost căpitan în armata britanică, dezvăluie că, la început, i-a fost frică că va slăbi considerabil cât va trăi ca om al străzii. El spune, însă, că a avut surpriza de a descoperi că sunt surse de mâncare din belșug. Mai ales din partea asociațiilor de voluntari care vin să îi ajute pe oamenii fără adăpost.

„În Glasgow am văzut 26 de voluntari care au venit cu mâncare într-o noapte, deși erau doar două persoane în zonă care dormeau pe străzi. Chiar am întâlnit un om al străzii care se plângea în public că i s-a dat multă mâncare”, povestește bărbatul.

Fostul căpitan a încercat să vadă și cât câștigă un cerșetor, iar rezultatul a fost surprinzător și în acest caz. Potrivit lui Ed Stafford, în Londra, un cerșetor câștigă între 100 și 200 de lire sterline într-o seară. Bărbatul susține că a văzut un cerșetor strângând 20 de lire într-o jumătate de oră, însă a dat banii pe droguri.

Potrivit The Mirror, experiența de om al străzii a lui Ed Stafford este și subiectul unui documentar, care a fost făcut de postul tv britanic Channel4.

Articole asemănătoare

Back to top button