fbpx

Ex-reprezentant al Mitropoliei Basarabiei la CEDO: „Planul Cantarean-Borșevschi, cusut cu ață albă, este unul subversiv și nu va trece”

Ex-reprezentantul Mitropoliei Basarabiei la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), Vlad Cubreacov, a făcut o postare prin care acuză „Planul Cantarean-Borșevschi”, denunțându-l ca fiind „subversiv și care nu va trece”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit sursei, Mitropolia rusă de la Chișinău se află într-o stare de agonie instituțională, în faliment, și încearcă disperat să supraviețuiască sub umbrela Bucureștiului. Reprezentantul Mitropoliei Basarabiei consideră că aceasta încearcă să impună condiții Bucureștiului, caracterizându-le drept un „tupeu tipic rusesc”.

Acesta subliniază că „singura soluție realistă, legală și canonică pe care o au preoții și parohiile, călugării și mănăstirile este să adere liber, fiecare în parte, la Mitropolia Basarabiei. Iar structura de ocupație bisericească rusă din Republica Moldova trebuie lăsată să-și dea obștescul sfârșit.”

„Ispita de a judeca evoluțiile actuale în funcție de persoane trebuie suprimată. Trebuie să judecăm totul sub aspect instituțional. Mitropolia Basarabiei, ca așezământ național canonic și istoric, este un bun câștigat la care nu putem și nu vom renunța niciodată.”, spune Cubreacov.

Articole asemănătoare

Back to top button