fbpx

Europa, afectată de un nou val de căldură extremă. Țările care sunt în stare de alertă

Un nou val de căldură extremă cuprinde Europa. Mai mult, incendiile de vegetație continuă să facă ravagii în Portugalia și Spania, iar locuitorii mai multor regiuni din cele două țări se confruntă cu temperaturi extreme de până la 45 de grade.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Și în Italia, meteorologii avertizează că mercurul va urca în termometre până la niveluri istorice, iar în regiunea Toscana pomperii se luptă de două zile să stingă o pădure care a luat foc, scrie stirileprotv.ro.

Mii de oameni au fost evacuați și cel puțin 30 au fost răniți în Portugalia din cauza incendiilor. La nord-est de Lisabona echipele de pompieri sunt într-o continuă cursă contracronometru pentru că flăcările se apropie cu repeziciune de zonele locuite.

Din păcate, multe gospodării n-au mai putut fi salvate.

Canicula nu dă semne că se va potoli în următoarele zile și Portugalia rămâne în stare de alertă.

Incendii de vegetație au izbucnit și în Spania, în mai multe regiuni și se află sub un nou val de caldură care a cuprins deja jumătate din peninsulă.

În Madrid și în sudul țării sunt așteptate temperaturi de 45 de grade.

În Italia, pompierii luptă cu incendiile de pădure de la marginea unui oraș din regiunea Toscana, după ce în ultimele două zile au reușit să stingă câteva focare în Sicilia si Sardinia. De altfel, întreaga peninsulă este chinuită de secetă de săptămâni bune, ceea ce înseamnă că răspândirea focarelor ar putea avea efecte dramatice.

Mai puțin obișnuiți cu căldura, britanicii s-au bucurat în această săptămână de temperaturi mai ridicate, numai bune de mers la plajă. Însă, meteorologii avertizează și aici că mercurul ar putea trece de 35 de grade.

Peste Ocean, în California pompierii încă se luptă cu incendiile ce amenință să distrugă giganticii arbori sequoia din Parcul Naţional Yosemite. Iar în Texas, căldura a devenit insuportabilă, în special pentru animalele de la Zoo. Așa că îngrijitorii se străduiesc să improvizeze diverse modalități prin care viețuitoarele să poată face față caniculei.

Articole asemănătoare

Back to top button