fbpx

Energia electrică, mai ieftină? Energocom susține că va solicita revizuirea tarifului

Energocom, unul dintre principalii furnizori de energie electrică din țară, intenționează să solicite o reducere a tarifului la energia electrică, anunță Victor Bînzari, directorul executiv al Energocom, în cadrul unei emisiunii Rlive.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Demersul oficial de reducere a tarifelor urmează să fie depus la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) până la finalul lunii ianuarie. În cazul în care ANRE aprobă cererea, consumatorii casnici ar putea beneficia de o diminuare cu aproximativ 10% a costurilor la factura de energie electrică.

Victor Bînzari a explicat că inițiativa de reducere a tarifelor face parte dintr-o metodologie clară a companiei. Aceasta prevede că, atunci când profitul obținut de la activitățile desfășurate depășește o anumită sumă, compania are responsabilitatea de a scădea tarifele pentru a evita discrepanțe nedorite.

„Noi vrem să scădem partea noastră în jur de 10%. Este o metodologie clară, care spune că, în caz că ajungem la obținerea unui profit de o sumă, dacă este peste, noi trebuie să scădem pentru a nu avea devieri și, în acest moment, noi am ajuns la o etapă când trebuie să solicităm o micșorare de 10%”, a declarat Victor Bînzari în cadrul emisiunii Rlive.

Amintim că ultima ajustare a tarifului la energia electrică a fost operată de ANRE pe 10 noiembrie 2023. Astfel, Consumatorii Premier Energy achită în prezent un tarif de 2,39 lei/kWh (fără TVA), iar consumatorii FEE Nord – 2,88 lei/kWh.

 

Articole asemănătoare

Back to top button