fbpx

După PAS și DA, Partidul Democrat anunță că nu va merge la consultări cu Dodon: „Pledăm pentru un dialog cu toate partidele autentice”

Membrii Partidului Democrat din Moldova (PDM) s-au întrunit astăzi în ședință de lucru, în urma căreia au anunțat că refuză invitația lui Igor Dodon de a participa la consultări. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„PDM consideră imperativ necesar un dialog la nivel de partide politice autentice în Parlament, care să se soldeze cu elaborarea unui plan anti-criză, instituirea unui nou guvern agreat de toate forțele politice, curățarea clasei politice și ulterior organizarea alegerilor parlamentare anticipate libere și corecte. 

Democrații se pronunță pentru următoarele domenii ca fiind esențiale în depășirea crizei în care se află țara: lupta împotriva pandemiei, reformarea justiției și relansarea economiei”, a scris PDM.

De asemenea, ieri Filip a anunțat într-un briefing de presă că ”în acest moment, dialogul pe filiera bilaterală nu poate fi productiv și eficient, mai ales în situația în care suntem. Și aceste discuții trebuie demarate imediat, dată fiind situația de criză în care ne aflăm și presiunea timpului”

În această dimineață, și deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, a anunțat că formațiunea din care face parte nu va merge la discuții cu Dodon. Nici Platforma DA nu va participa la consultările inițiate de președintele în exercițiu, Chicu și Greceanîi. Anunțul a fost făcut de Alexandru Slusari, după mai multe discuții în cadrul formațiunii.

Precizăm că, luni, după ce s-a anunțat că, preliminar, Maia Sandu a învins la prezidențiale, Igor Dodon a declarat că inițiază consultări cu partidele parlamentare pentru a vedea care sunt viziunile lor, menționând PSRM, PDM, PAS și Platforma DA.

Tot luni, Pavel Filip a declarat într-un briefing de presă că democrații au un plan anticriză. Acesta prevede instituirea unui Guvern „al unității naționale” și alegeri parlamentare anticipate în toamna anului 2021.

Articole asemănătoare

Back to top button