fbpx

Dorin Recean, despre un posibil atac: „Rusia nu poate ajunge militar în R. Moldova”

Prim-ministrul R. Moldova, Dorin Recean, crede că Rusia „nu poate ajunge militar în R. Moldova” și declară că în cazul unui posibil atac aerian al Rusiei asupra R. Moldova, țara noastră „se simte protejată” de capacitățile de apărare antiaeriană din Ucraina. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Dincolo de Alb și Negru” la postul de televiziune TVR România.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Rusia nu are resurse suficiente pentru escaladare, de asemenea Rusia nu poate ajunge militar în Republica Moldova. Pe de altă parte, Republica Moldova are suficiente capacități consolidate de a face față eventualelor escaladări în Transnistria. Pe de altă parte cei din Transnistria sunt foarte și foarte aliniați pentru că asta am făcut noi. Rusia nu face altceva decât să promoveze agresiv un război care se numește un război hibrid. Sunt convins că Rusia din punct de vedere militar nu are cum să atace Republica Moldova pentru că ei sunt prea departe acum și nu au capacitatea să escaladeze militar în Republica Moldova. Aici există și rolul Ucrainei care rezistă și luptă și învinge Rusia în această agresiune Rusă”, a menționat Dorin Recean.

Totodată, premierul nu exclude un atac, doar ca acesta nu are cum fi unul militar.

„Există teoretic orice posibilitate de atac, dar nu considerăm că există motive să ne facem îngrijorări pentru atac militar. Încă o dată, există capacitățile de apărare antiaeriană din Ucraina și ne simțim protejați de acestea. Suntem conștienți că și noi trebuie să investim capacități de apărare antiaeriană și asta și facem”, a punctat Recean.

Amintim că premierul a efectuat ieri, 1 martie, prima vizită oficială în România de la preluarea mandatului.

Șeful Cabinetului de miniștri de la Chișinău a menționat că ţările europene trec printr-o perioadă dificilă ca urmare a agresiunii Rusiei și războiul atroce al Rusiei în Ucraina:

„Știm că Chișinăul nu este singur în fața provocărilor. Aici vreau să dau asigurări că Republica Moldova își îndeplinește rolul de a asigura pacea și securitatea în regiune, având în vedere faptul că avem regiunea transnistreană. Guvernul pe care îl conduc este determinat să transforme instituțiile și economia țării pentru a le face puternice, reziliențe și pregătite să contribuie decisiv la aderarea Moldovei la Uniunea Europeană”, a punctat oficialul în cadrul întrevederii.

Articole asemănătoare

Back to top button