fbpx

Doi frați concurează pentru funcția de primar într-un sat: Ce partide reprezintă

Situație mai puțin întâlnită în campania electorală dintr-un sat din raionul Călărași. Doi frați luptă duminică pentru funcția de primar al satului Pîrjolteni din raionul Călărași. Cei doi frați reprezintă partide diferite: unul este candidatul Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei, iar altul este candidat din partea Coaliției pentru Unitate și Bunăstare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La Pîrjolteni, Călărași, Vasile Coadă, candidatul Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM) a obținut circa 49% din voturi după primul tur de scrutin și a acces în turul doi acolo unde se va duela cu …. fratele său, Dumitru Coadă, care a obținut 27%, candidând din partea Coaliției pentru Unitate și Bunăstare (CUB), scrie zdg.md.

Candidatul Dumitru Coadă a fost consilier raional în Călărași și a activat în cadrul comisiei „pentru probleme de agricultură, industrie prelucrătoare și dezvoltare rurală”. Anterior, acesta a activat la Agenția pentru Geologie și Resurse Minerale.

Foto: Facebook

Vasile Coadă a fost asistent social și inginer cadastral la primăria aceluiași sat. Anterior, candidatul a ocupat funcţia de ofiţer operativ superior de sector al postului de poliţie Pîrjolteni al Inspectoratului de Poliție Călăraşi. În 2013 acesta a fost implicat într-un conflict, unde a aplicat violența fizică în adresa unui consătean, fiind atunci în uniforma de serviciu.

Foto: Facebook

În 2015 Curtea Supremă de Justiție a menținut decizia Judecătoriei Călărași din noiembrie 2014, unde Vasile Coadă a fost recunoscut vinovat de săvârșirea infracțiunii prevăzute de articolul 166 (1) a Codului Penal (Tortura, tratamentul inuman sau degradant, n.r.), fiind stabilită pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de doi ani, cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pe un termen de trei ani. „În baza art. 90 Cod Penal, a fost dispusă suspendarea condiţionată a executării pedepsei cu închisoarea, pe un termen de probă de un an, dacă nu va săvârşi o nouă infracţiune, îndreptăţind prin comportare exemplară încrederea acordată”, se arată în condamnarea Judecătoriei Călărași.

Satul Pîrjolteni, raionul Călărași este localitatea de baștină a doi foști premieri: Ion Chicu, care a deținut funcția de prim-ministru în perioada 14 noiembrie 2019 – 23 decembrie 2020 și Ion Sturza, care a deținut fotoliul de premier în perioada februarie – decembrie 1999. 1332 de alegători au fost înscriși în listele de bază pentru alegerile din 5 noiembrie în localitate. La urnele de vot s-au prezentat însă doar 513 alegători: 253 au votat pentru Vasile Coadă iar 142 pentru fratele acestuia, Dumitru Coadă.

Articole asemănătoare

Back to top button