fbpx

Dodon nu are dreptul să părăsească R. Moldova în următoarele 60 de zile

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, cercetat penal în dosarul denumit generic „Kuliok”, rămâne sub control judiciar pentru încă 60 de zile. Decizia a fost luată pe 18 mai, de magistrații Curții Supreme de Justiție.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a reacționat ferm la decizia procurorului de a obține prelungirea interdicțiilor împotriva sa. Dodon a subliniat că această hotărâre a fost pronunțată de un complet de judecători transferați temporar la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) prin intermediul unei „proceduri netransparente și în absența unor criterii obiective și legale”. El a afirmat că „o astfel de procedură nu există nicăieri în lume, decât în cadrul unei presupuse justiții de buzunar a Maiei Sandu”.

Amintim că fostul preşedinte este acuzat de corupere pasivă și organizarea și acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală. Procurorii spun că ar fi pretins aproape un milion de dolari de la controversatul politician Vladimir Plahotniuc pentru a negocia cu Federația Rusă federalizarea Republicii Moldova. Una dintre probele de bază din dosar este renumita secvenţă video în care se vede cum Dodon primeşte o pungă neagră de la Plahotniuc.

Socialistul a susținut mereu că imaginile sunt trucate și pledează nevinovat.

Articole asemănătoare

Back to top button