fbpx

Dodon: Instituțiile publice trebuie să diminueze cheltuielile pentru a lichida consecințele crizei provocate de coronavirus

Pentru a depăși efectele crizei provocate de virusul COVID-19, instituțiile statului urmează să vină cu propuneri pentru diminuarea cheltuielilor. Anunțul a fost făcut de Igor Dodon.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conform președintelui, astfel autoritățile vor putea direcționa o bună parte a resurselor financiare pentru a lichida consecințele pandemiei. Acesta a mai menționat că Președinția are deja finalizat un prim plan de reducere a cheltuielilor cu 3,5 milioane de lei.

Aparatul președintelui va sista achizițiile care nu sunt absolut necesare, va reduce bugetul pentru deplasări și primele, dar și va tăia alte costuri, se arată în mesajul șefului statului. Acesta le cere tuturor instituțiilor publice să manifeste responsabilitate și să trateze cu maximă seriozitate această solicitare de reducere a cheltuielilor.

Dodon, împreună cu președinta Parlamentului și prim-ministrul, vor analiza modul în care fiecare instituție respectă solicitarea respectivă și vor interveni acolo unde vor considera necesar.

Articole asemănătoare

Back to top button