fbpx

doc | SIS a publicat un raport detaliat cu descrierea spectrului de atacuri asupra R. Moldova, amplificat în perioada electorală

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a dezvăluit că Republica Moldova se confruntă cu amenințări semnificative din partea Federației Ruse și a grupărilor criminale conduse de controversatul Ilan Șor îndreptate împotriva ordinii de drept, democrației și Constituției Republicii Moldova. Aceste amenințări includ dezinformarea, violența, atacurile cibernetice și chiar tentative de infiltrare a străinilor în țară.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

SIS susține că a descoperit că există atacuri hibride serioase, cum ar fi dezinformarea, violența, atacuri cibernetice și chiar încercări de a aduce străini cu pregătire militară în țară cu scopul realizării unor operațiuni subversive.

„Concluziile informațiilor prezentate indică asupra faptului că Republica Moldova este supusă unor atacuri hibride de o amploare fără precedent. Manipulare, propagandă și dezinformare, tentative de schimbare a guvernului prin violențe, atacuri cibernetice, alarme false cu bombă, tentative de a intra în țară a cetățenilor străini cu pregătire militară cu scopul realizării unor operațiuni subversive, finanțare masivă a unui grup criminal organizat care corupe alegătorii, deputații, liderii politici și candidații, totul pentru a compromite întreg sistemul de guvernare democratică a țării pentru a o trece în zona de influență a Federației Ruse.”, se arată în mesajul SIS.

Instituția a publicat un raport detaliat pentru a descrie întregul spectru de atacuri asupra Republicii Moldova, amplificat în perioada electorală.

Amintim că vineri, 3 noiembrie, în timpul conferinței, șeful SIS a dezvăluit că Rusia a furnizat peste un miliard de lei pentru destabilizări în R. Moldova prin intermediul grupului criminal Șor.

Tot în cadrul acestei conferințe, șeful SIS a spus că Partidul „Șansă” ar fi primit donații fictive din partea cetățenilor în mărime de peste 2,7 milioane lei.  La fel, declară Musteață, există bănuiala ca fiecare dintre cei 652 de candidați la funcția de primar, din partea partidului „Șansă” să fi primit câte 20 de mii de lei, bani veniți ilegal de la Șor. Suma totală s-ar ridica la 13 milioane lei.

Articole asemănătoare

Back to top button