fbpx

SIS: Partidul „Șansă” ar fi primit donații fictive de peste 2,7 milioane lei. Va fi sau nu eliminat din cursa electorală

Partidul „Șansă” ar fi primit donații fictive din partea cetățenilor în mărime de peste 2,7 milioane lei. Despre aceatsa a anunțat directorul SIS, Alexandru Musteață, într-o conferință de presă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lui Musteață, donatorii fictivi erau telefonați și li se cereau acte care să dovedească veniturile oficiale.

Ulterior, se întocmeau acte fictive pentru donații care ajungeau în conturile Partidului „Șansă”.

La fel, Musteață spune că există bănuiala ca fiecare dintre cei 652 de candidați la funcția de primar, din partea partidului „Șansă” să fi primit câte 20 de mii de lei, bani veniți ilegal de la Șor. Suma totală s-ar ridica la 13 milioane lei.

Referitor la eliminarea partidului „Șansă” din cursa electorală, șeful SIS a menționat că nu este de competența SIS-ului să spună dacă va fi sau nu eliminat.

„PG, CEC și CNA au primit raportul în care SIS demonstrează cum „Șansă”, prin Șor, a corupt alegătorii, mai departe nu este de competența noastră să decidem,” a menționat Alexandru Musteață.

În cadrul acestei conferințe, șeful Serviciului de Informații și Securitate a declarat că țara se confruntă cu amenințări din partea unui război hibrid orchestrat de Federația Rusă. Acest război implică grupări criminale conduse de controversatul Ilan Șor.

Potrivit oficialului, peste un miliard de lei au fost transferați din Rusia în scopul de a destabiliza situația internă a Republicii Moldova.

Vezi mai multe detalii: Directorul SIS: Rusia a furnizat peste un miliard de lei pentru destabilizări în R. Moldova prin intermediul grupului criminal Șor

Articole asemănătoare

Back to top button