fbpx

doc | Dodon a semnat decretul! Militarii vor ajuta autoritățile să lupte cu pandemia

Igor Dodon a semnat decretul prin care militarii sunt mobilizați pentru a ajuta autoritățile să lupte cu pandemia. Conform documentului, termenul serviciului ofițerilor și soldaților încorporați în rândurile Armatei se prelungește, iar înrolarea se sistează până la ridicarea stării de urgență.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit șefului statului, militarii vor participa la acțiunile desfășurate în contextul luptei cu virusul COVID-19, pentru a sprijini suplimentar eforturile guvernului în combaterea pandemiei. Totodată, acesta susține că a avut astăzi o întrevedere cu conducerea ministerului Apărării, a ministerului Afacerilor Interne și cu secretarul Consiliului Suprem de Securitate. Oficialii au discutat modul în care instituțiile statului își vor coordona acțiunile pentru a asigura implementarea deciziilor luate de autorități.

Militarii urmează să ajute ministerul Afacerilor Interne în realizarea măsurilor deja întreprinse de autorități, inclusiv să patruleze locurile publice pentru a asigura respectarea distanței sociale. La fel, dacă va fi necesar, aceștia vor asigura și sprijinul persoanelor în etate pentru ca ele să nu fie nevoite să părăsească domiciliu.

CITEȘTE ȘI:

ultima oră | Chicu: Cetățenii din orașele Moldovei nu vor mai putea ieși în spațiile publice de pe 25 martie

Articole asemănătoare

Back to top button