fbpx

Declarații șocante ale opozantei lui Lukașenko, Maria Kolesnikova: „Mi-au spus că mă vor scoate din Belarus în bucăți”

Opozanta lui Lukașenko, care ar fi fost răpită, iar apoi reținută la hotarul dintre Belarus și Ucraina, a scris o cerere la Comitetul de Investigații. Ea a solicitat să fie anchetată presupusa sa răpire și amenințările pre care le-ar fi primit.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cererea a fost transmisă de avocata opozantei. În document Kolesnikova menționează că ar fi fost amenințată cu 25 de ani de pușcărie și că i s-ar fi spus că o vor scoate din țară „vie sau în bucăți”.

„Mi s-a spus că dacă nu plec benevol, mă vor scoate din Belarus vie sau în bucăți. Mi-au pus un sac pe cap, m-au împins într-un microbuz și m-au dus la hotarul dintre belarus și Ucraina, unde au încercat să mă expulzeze. După ce mi-am rupt pașaportul. Ca să nu pot traversa frontiera, am fost urcată în microbuz și dusă la Mozyr, unde m-am aflat până în seara zile de 8 septembrie”, relatează Kolesnikova, citată de tut.by.

Precizăm că, anterior, presa străină comunica despre faptul că opozanta este acuzată de trădare, iar potrivit tatălui său, Kolesnikova ar risca până la cinci ani de pușcărie. Conform jurnaliștilor din Belarus, mai multe persoane sunt reținute în dosarul în care figurează și Maria Kolesnikova.

Autoritățile afirmă că bănuiții ar fi încercat, prin intermediul comunicațiilor electronice și mass-mediei, să destabilizeze situația social-politică, economică și informațională din Belarus. Aceștia au făcut parte din Comitetul de Coordonare al Opoziției, dintre membrii organizației fiind acum la libertate doar scriitoare Svetlana Alexievici.

Articole asemănătoare

Back to top button