fbpx

Opozanta lui Lukașenko, răpită și reținută, este acuzată de trădare. Câți ani de închisoare ar risca?

Maria Kolesnikova, opozanta lui Lukașenko care ar fi fost răpită, apoi reținută la hotar, este acuzată de trădare. Anunțul a fost făcut de avocatul său, citat de presa străină, cu referire la Reuters.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Tatăl opozantei le-a comunicat jurnaliștilor că fiica sa a fost la Minsk, relatează tut.by pe canalul său de Telegram. Acesta a relatat că a fost contactat de ofițerul care se ocupă de dosar și i s-a spus că poate să îi transmită fiicei sale un colet.

Conform sursei citate, mai multe persoane sunt reținute în dosarul în care figurează și Kolesnikova și bănuite că ar fi încercat, prin intermediul comunicațiilor electronice și mass-mediei să destabilizeze situația social-politică, economică și informațională din Belarus. Aceștia au făcut parte din Comitetul de Coordonare a Opoziției, dintre membrii organizației fiind acum la libertate doar scriitoare Svetlana Alexievici.

Potrivit tatălui Mariei Kolesnikova, opozanta riscă până la cinci ani de pușcărie. Precizăm că, ieri, în presă au apărut informații că aceasta ar fi fost răpită, iar ulterior reținut în timp ce urma să traverseze hotarul cu Ucraina. Totuși, unele voci afirmă că s-ar fi încercat exilarea forțată a opozantei, iar ca urmare aceasta și-ar fi rupt pașaportul la hotar.

CITEȘTE ȘI:

Ce s-a întâmplat cu opozanta lui Lukașenko, răpită ieri? Autoritățile din Belarus anunță unde s-ar fi aflat

Ce s-a întâmplat cu opozanta lui Lukașenko, răpită ieri? Autoritățile din Belarus anunță unde s-ar fi aflat

Articole asemănătoare

Back to top button