fbpx

De ce să închizi ușa de la dormitor noaptea înainte de culcare. Toți ignoră lucrul ăsta 

Specialiștii recomandă tuturor oamenilor să doarmă, pe timp de noapte, cu ușa închisă la cameră. Cel mai probabil, nu ai luat în calcul motivul pentru care ar trebui să procedezi astfel. Adevărul este că poziția ușii poate influența mult calitatea somnului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

De ce trebuie să ai un somn odihnitor noaptea

Cu toții am auzit vorbindu-se despre importanța pe care o joacă programul de odihnă în buna funcționare a organismului uman. Cu toate acestea, nu mulți îi acordăm atenția de care este nevoie. Poate și tu obișnuiești să stai treaz până târziu pentru a studia, a lucra sau pentru a avea grijă de copil, scrie Playtech.

Uneori, responsabilitățile vieții te pot determina să sacrifici orele de somn. Pe termen lung, un astfel de obicei te poate afecta semnificativ, însă. Nu este o noutate că organismul nu mai poate funcționa la adevărata sa capacitate dacă nu este odihnit.

Pentru cele mai bune performanțe pe partea de comunicare, raționament și gândire, un adult are nevoie de cel puțin șapte ore de somn pe noapte, spun specialiștii. Din cauza lipsei de odihnă sau în absența unei rutine bine stabilite din acest punct de vedere, riscurile pentru sănătate cresc considerabil.

Inclusiv creierul uman și funcțiile cognitive sunt afectate, dacă nu dormi suficient în fiecare noapte. Specialiștii au descoperit că performanța creierului scade semnificativ. Privarea severă de somn conduce la o îmbătrânire cu aproape opt ani a creierului uman.

Motivul pentru care ar trebui să ții ușa închisă

Pentru a evita confruntarea cu consecințe dezastruoase din cauza somnului, specialiștii au venit și cu recomandări privind orele de odihnă. Adolescenții trebuie să se odihnească minim opt ore pe noapte, în timp ce adulții tineri și de vârstă medie trebuie să doarmă cel puțin șapte ore.

Însă un somn odihnitor noaptea nu înseamnă doar atingerea unui anumit număr de ore de culcare. În funcție de cum ții ușa la cameră, poți să ai un somn mai odihnitor sau mai obositor. S-ar putea să sune ciudat, însă ușa deschisă de la cameră permite zgomotelor să fie mai ușor percepute de creier.

Din cauza sunetelor pe care creierul le percepe pe timp de noapte, somnul tău va fi fragmentat, astfel încât nu te vei putea bucura de odihnă în adevăratul sens al cuvântului. Specialiștii îți recomandă să închizi ușa la cameră, dacă vrei să te odihnești bine.

Articole asemănătoare

Back to top button