fbpx

Cu cât va fi procurat gazul pentru perioada ianuarie-aprilie 2024

SA „Energocom” și SA „Moldovagaz” au semnat contractul de vânzare-cumpărare a gazelor naturale pentru a acoperi necesarul consumatorilor de pe malul drept al Nistrului în perioada ianuarie-aprilie 2024, transmite IPN.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Contractul prevede livrarea unui volum de gaze estimativ de 451 de milioane de metri cubi, la prețul de 550 de euro per o mie de metri cubi. Potrivit „Energocom”, ulterior prețul ar putea fi micșorat.

În contractul semnat de cele două companii la sfârșitul lunii iunie 2023, era prevăzută furnizarea unui volum total de circa 480 de milioane metri cubi de gaze până la sfârșitul anului trecut, la un preț mediu ponderat preliminar de aproximativ de 600 dolari pentru o mie de metri cubi.

De asemenea, „Energocom” a semnat contracte de vânzare-cumpărare a energiei electrice cu furnizorii serviciului universal, de ultimă opțiune și operatorii de sistem, care prevăd livrarea energiei electrice pentru perioada ianuarie-decembrie 2024. Energia electrică livrată de SA „Energocom” va fi achiziționată preponderent de la MGRES la prețul de 66 USD/MWh, de la CET-uri și SER, producători de energie de pe piața europeană și, la necesitate, pentru a acoperi deficitul de energie electrică, aceasta va fi procurată de pe bursa OPCOM.

Articole asemănătoare

Back to top button