fbpx

Conturile de Twitter ale lui Elon Musk, Bill Gates, Barack Obama și ale altor personalități – sparte de hackeri. Titularii cereau donații

Conturile de Twitter ale mai multor personalități din SUA, inclusiv miliardari americani, au fost atacate de hackeri miercuri, 15 iulie. Aparent, s-ar fi încercat o escrocherie cu bitcoin.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Dat fiind numărul mare de conturi de impact atacate, ar putea fi vorba despre cel mai mare incident de securitate din istoria companiei Twitter, transmite CNN.

Printre cei afectați de atacuri se numără: Jeff Bezos, Bill Gates, Elon Musk, Warren Buffet, Michael Bloomberg, compania Apple, Joe Biden, Barack Obama, Kanye West și Kim Kardashian.

De pe conturile oficiale, hackerii au postat mesaje prin care cereau donații pe o adresă de bitcoin, promițându-le că le vor dubla suma trimisă.

„Toată lumea îmi cere să dau înapoi și acum este momentul”, a fost scris pe contul lui Bill Gates.

Pe contul lui Barack Obama, autorul mesajului susține că vrea să facă donații celor afectați de pandemie și vine cu același gen de îndemn către fani.

Drept urmare, Twitter a anunțat pe contul de suport tehnic că știe despre incidentul de securitate și întreprinde măsuri pentru a normaliza lucrurile. După o oră de la începutul atacului, platforma a blocat conturile vizate.

Chiar și așa, pe prima adresă de bitcoin s-au acumulat 100.000 de dolari prin intermediul a mii de tranzacții, a declarat un specialist în criptomonede, Tim Cotten. O parte dintre „donații” au fost transferate către alte adrese.

Situația a fost analizată și de către FBI, care a cerut oamenilor să fie atenți la postările suspecte.

Articole asemănătoare

Back to top button