fbpx

Cine este Sergiu Lazarencu, noul ministru al Mediului. Ce studii și avere are

Premierul Dorin Recean a anunțat miercuri, 13 martie, modificări în echipa Guvernului Republicii Moldova. Astfel, deputatul Sergiu Lazarencu a fost numit ministerul Mediului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Sergiu Lazarencu s-a născut pe 16 iulie 1985, este absolvent al Liceului Teoretic „Constantin Stere”, al școlii politice Asociația pentru Democrație Participativă „ADEPT” și este licențiat în economie la Academia de Studii Economice din Moldova

Potrivit declarației sale, Lazarencu deține un apartament și o altă proprietate imobiliară evaluată la 1,2 milioane de lei, un automobil și venituri considerabile de peste 460 de mii de lei provenite din activitatea sa în Parlament.

În cadrul declarației, Lazarencu a specificat că obține un salariu anual de aproximativ 235 de mii de lei de la Parlament, cu compensații adiționale pentru cheltuieli de protocol și transport. De asemenea, în cursul anului 2022, deputatul a înregistrat un venit suplimentar de 81 de mii de lei din vânzarea unui automobil.

Referitor la proprietățile sale, Lazarencu locuiește într-un apartament cu o suprafață de 42 de metri pătrați, achiziționat în 2013, și a intrat în posesia unei alte proprietăți imobiliare în 2019, evaluată la 1,2 milioane de lei. În plus, el deține două vehicule: un Toyota Avensis fabricat în 2011 și un camion Ford Tranzit fabricat în 2003.

Deputatul Lazarencu este și proprietarul integral al firmei PandicomLine SRL, specializată în comerțul cu amănuntul al diverselor produse, inclusiv aparatelor de iluminat și articolelor de uz casnic, precum și în prelucrarea și conservarea fructelor și legumelor.

Lazarencu a menționat și datorii în valoare de 1.150.000 de lei în declarația sa de avere.

Până acum, Sergiu Lazarencu era deputat la primul mandat, membru al fracțiunii PAS și secretar al Comisiei economie, buget și finanțe.

Amintim că Iordanca-Rodica Iordanov a demisionat din funcția de ministră a Mediului. Cererea de demisie a fost depusă miercuri, 13 martie, la Guvern.

Articole asemănătoare

Back to top button