fbpx

Cele mai multe școli au optat pentru primul model și nici una pentru al șaselea. Ministrul Educației, despre revenirea copiilor la ore

Ministrul Educației a relatat, în cadrul unui briefing, despre revenirea copiilor la ore. Igor Șarov a menționat că toate cele 1249 de instituții de învățământ din Republica Moldova au ales unul dintre cele șapte modele propuse de Minister. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Vezi mai jos câte instituții au ales fiecare dintre cele șapte scenarii.

  • Modelul unu –  Prezența fizică de 100% la școală – 769 de instituții;
  • Modelul doi – Învățarea în două schimburi – 119 instituții;
  • Modelul trei – Învățarea combinată – patru instituții;
  • Modelul patru – Învățarea de tip hibrid, pe grupe, zilnic – 17 instituții;
  • Modelul cinci – Învățarea alternantă, săptămânal – 15 instituții;
  • Modelul șase – Învățarea la distanță, inclusiv online – zero instituții;
  • Modelul șapte – Învățarea mixtă – 261 de instituții.

Potrivit ministrului Educației, 976 de instituții nu vor întâmpina probleme de ordin tehnic în procesul de implementare a modelului ales. Pe de altă parte, 305 vor avea nevoie de resurse financiare și dotări speciale.

În funcție de evoluția situației epidemiologice va fi stabilită durata lecțiilor și durata aflării elevilor în școli. De asemenea, se va discuta despre modul de funcționare a grupelor cu program prelungit.

Prima oră din acest an de învățământ va fi despre sănătate, comportamentul responsabil în societate și respectarea normelor anti-COVID-19. Lecțiile de dezvoltare personală vor fi, de asemenea, dedicate informării tinerilor cu privire la situația epidemiologică din Moldova și riscurile unui comportament iresponsabil.

Articole asemănătoare

Back to top button