fbpx

CEC: În două localități din UTA Găgăuzia nu vor avea loc alegeri pentru funcția de primar

În localitățile Chioselia Rusă și Cotovscoe din Găgăuzia nu vor avea loc alegeri pentru funcția de primar sau pentru consiliul local. Anunțul a fost făcut de către președinta Comisiei Electorale Centrale (CEC), Angelica Caraman, în cadrul unui briefing.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

CEC a mai precizat că în satul Cealîc din Taraclia alegătorii nu vor participa la alegerile pentru consiliul local. În aceste localități a fost înregistrat câte un singur candidat la funcția de primar și un singur concurent electoral în cazul căruia a fost dispusă anularea înregistrării.

De asemenea, președinta CEC a menționat că votarea a fost suspendată temporar într-o secție de votare din orașul Cantemir din cauza necesității de a retipări buletinele de vot pentru această secție. După ce această problemă va fi remediată, CEC va anunța reluarea votării.

Menționăm că la acest scrutin vor fi aleși 898 de primari și 11.058 de consilieri locali, dintre care 9.972 sătești (comunali), orășenești, municipali și 1.086 raionali/municipali la Chișinău și Bălți.

Până la ora 9.00, și-au exercitat dreptul la vot 120055 de moldoveni.

Articole asemănătoare

Back to top button