fbpx

Cea mai antifonată cameră din lume, conform Cărții Recordurilor: Absența sunetului poate deveni „asurzitoare” 

Ți-ai auzit vreodată inima bătând atât de tare încât ai putea să juri că ai parte de un solo de tobe, la un concert rock? În cazul în care răspunsul este nu, înseamnă că nu ai stat niciodată într-o cameră cu adevărat antifonată, transmite Playtech.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Având sediul în Washington, Microsoft găzduiește cel mai liniștit loc din lume. După cum a confirmat Guinness World Records (Cartea Recordurilor), nu există nicăieri în lume un loc mai liniștit ca acesta.

Chiar dacă această cameră fără ecou este utilă pentru testarea echipamentelor audio și a diferitelor sunete pe care le produc acestea, în scopul definirii acurateții, ea se poate dovedi destul de tulburătoare pentru oricine îndrăznește să intre acolo.

În interiorul camerei cu pricina, zgomotul de fundal este atât de scăzut încât nivelurile se apropie de valoare zero absolut a sunetului, relatează CNN. În consecință, dacă intri într-o astfel de cameră, s-ar putea să ai parte de efectul invers, cum nici nu ți-ai imaginat.

Senzația bizară pe care o simți când intri în această cameră

De îndată ce intri în cameră, simți imediat o senzație ciudată și unică, care este greu de descris”, a declarat Hundraj Gopal, om de știință și proiectant principal al camerei unice de la Microsoft, pentru publicația menționată anterior.

El a mai spus, de asemenea, că absența sunetului poate fi „asurzitoare”, deoarece s-ar putea să simți un țiuit în urechi sau un sentiment de plenitudine.

Iar dacă schimbi poziția capului, vei avea ocazia să auzi, efectiv, acest sunet, chiar dacă, în condiții normale, nici nu ți-ai fi putut imagina că o astfel de mișcare poate produce un sunet.

Rezultatele impresionante sunt datorate nivelului de zgomot de -20,35 dB. Pentru referință, sunetul respirației se măsoară la 10 dB, iar pragul mediu al auzului uman este de 0 dB.

Tot în Statele Unite ale Americii, creatorul Orfield Labs, o instituție oarecum similară care deținea recordul anterior recordul Microsoft, relatează că a putut să-și audă inima cum funcționează, odată ce a intrat în camera sa.

Orfield Labs atrage anual mulți vizitatori din întreaga lume.

Articole asemănătoare

Back to top button